Glas in lood diensten

Naast het maken van nieuwe glas in lood ramen is het ook mogelijk om bestaande ramen te laten restaureren.

Glas in Lood ramen restaureren.

Naast het maken van nieuwe glas in lood ramen is het ook mogelijk om bestaande ramen te laten restaureren. Ik zal het glas in lood raam uit elkaar halen, het glas reinigen en alles weer voorzien van nieuwe loodprofielen. Het glas kan weer worden hergebruikt. Mocht het nodig zijn, dan kunnen kapotte ruitjes worden vervangen door nieuw glas. Om de juiste keus voor glas te kunnen maken heb ik glas monstercollecties in huis.

Lees meer
Bij glasatelier Bonder worden nieuwe glas in lood ramen gemaakt op traditionele wijze.

Ontwerp en uitvoering

Naast restauraties maken wij bij glasatelier Bonder ook nieuwe glas in lood ramen op traditionele wijze. U krijgt hierin de keuze uit bestaande ontwerpen, maar kan ook zeker met een eigen idee komen. Advies op locatie; Mocht u dit op prijs stellen dan kunnen wij u zelfs, eventueel op locatie, kosteloos advies geven in kleur en glaskeuze. Offerte op afstand;
Op basis van de afmeting van een raam, het eventuele patroon en de keuze van het glas kunnen we ook op afstand een vrijblijvende offerte maken.

Lees meer
Voorzetramen

Isolatieglas voor Glas in Lood.

Wij leveren bij Glasatelier Bonder ook glas in lood ramen die gemonteerd zijn in isolatieglas. Dit biedt u de nostalgische sfeer gecombineerd met hedendaagse comfort en duurzaamheid. Deze techniek is zowel mogelijk bij oude als bij nieuwe glas in lood ramen. Het verwerken van glas in lood in isolatieglas geeft u niet alleen een mooi raam om naar te kijken maar heeft ook nog eens het voordeel van makkelijk onderhoud. Bovendien blijft het glas in lood hierdoor in perfecte staat waardoor deze langer meegaan.

Lees meer
Oude roeden vervangen door Wiener Sprossen met isolatieglas in Veendam

Wiener Sprossen dubbel glas

Enkel glas met roeden kan vervangen worden door dubbel glas met Wiener Sprossen.

Zo is uw huis goed geïsoleerd en blijft het authentieke karakter behouden!

Lees meer
Glas in lood ramen badstraat groningen opnieuw in het lood gezet in geplaatst in dubbel glas

Voorzetramen voor glas in lood

Naast bovengenoemde diensten bieden wij u als klant ook de optie aan om voorzetramen te plaatsen. Deze voorzetramen zorgen voor extra isolatie en bescherming van uw bestaande glas in lood ramen.

Lees meer
Mousselineglas

Mousseline vervaardigen

Mousseline glas was eind 1800, begin 1900 een zeer decoratieve en geliefde glassoort ter verfraaiing van bijvoorbeeld bovenlichten, binnen- en buitendeuren en scheidingswanden. Ook werd het vaak toegepast in kastdeurtjes.

Lees meer